Äktenskapsförord

För många är äktenskapsförordet förknippat med brist på tillit och ämnet är svårt att ta upp innan äktenskapets ingående.

Genom att inte skriva äktenskapsförord blir utgångspunkten att era tillgångar och skulder delas lika om ni i framtiden går skilda vägar.

Vill du att värdet av ditt företag eller fritidshuset som du ärvt av dina föräldrar delas lika mellan dig och din make/maka vid en skilsmässa? Vad händer i sådana fall med företaget eller din kompanjon om du inte har råd att lösa ut din före detta make/maka? Vad händer med fritidshuset du kanske äger tillsammans med dina syskon om du inte har råd att lösa ut din före detta make/maka?

Vilken blir effekten i bodelning om din make/maka har studielån, kreditkortslån eller annan skuld som du inte känner till? Vad händer om ni har barn och du är den som varit föräldraledig i flera år medan din make/maka arbetat under tiden? Visste du om att din make/makas allmänna pension och tjänstepension (med vissa undantag) inte delas med dig och att din egen pensionssituation kan påverkas enormt av en skilsmässa?

Kontakta oss på Juristgruppen så berättar vi mer om gällande lagstiftning och vad ni bör tänka på innan ni gifter er. Vi kan också hjälpa er som redan är gifta med relevanta juridiska handlingar, däribland äktenskapsförord.

 

Kontakta oss